Evolutionsmuseet

Hitta till museet

Evolutionsmuseet är uppdelat i tre sektioner; zoologi (Villavägen 9), paleontologi och botanik (Norbyvägen 16  & 22). Bussarna 6, 7 och 21 passerar Evolutionsmuseet, om promenad föredras ligger det på ett lagom avstånd från centrum för detta ändamål.

(Evolutionsmuseet Zoologi är tillfälligt stängt för renovering men planerar att öppna igen under hösten 2016 med nyrenoverade utställningar och ny belysning. Evolutionsmuseet Paleontologi håller öppet som vanligt.)

Tillgänglighet

Huvudentrén bestod av en trappa, dessvärre utan varken räcke eller dörröppnare d.v.s. inte värst handikappvänlig. Tur då att det fanns ännu en ingång, vilken var handikappanpassad. Museet var utrustat med handikapptoalett, belägen på entréplan. Då museet bestod av tre våningar fanns det hiss tillgänglig för de i behov. Dessutom hade varje trappsteg en markering, alla förutom första och sista stegens markering gick att känna. Det positiva med detta var att jag lättare kunde veta var stegen började och slutade, vilket är något jag tror kan underlätta för andra synsvaga eller blinda. För mig var ett nederlag att ingen text varken fanns inläst eller gick att få uppläst på annat sätt.

På den paleontologiska utställningen var mycket av det som visades i de olika montrarna tillräckligt stora att även jag kunde se dem utan större besvär. Museets öppna planlösning gjorde det lättframkomligt för rullstolsbundna även jag upplevde detta som något positivt.  Något som gav mig en bättre förståelse och inblick i utställningens samtid var att det fanns föremål bredvid ett urval av montrarna som man fick känna på.

Helhetsuppfattning av Evolutionsmuseet

Min helhetsuppfattning av Evolutionsmuseet är att det är ett intressant museum, som påminner om att allt är i ständig förändring. Bemötandet från personalen var vänligt och tillmötesgående. Synd var att halva museet var under renovering och därför var stängt för allmänheten.

Jag tycker att Evolutionsmuseet är ett intressant museum som är värt ett besök…

… för allt är ju i ständig förändring.

Björn Bengtsson

2016-08-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *