LUSTHUSET

I veckans spaning besökte jag Lusthuset

Vad är LUSTHUSET?

Innan besöket var min bild av Lusthuset:

“Ett upplevelsecenter dit barn, ungdomar, vuxna och gamla med eller utan någon funktionsnedsättning kan komma. Jag trodde dessutom att de erbjöd möjlighet till olika sysselsättningar, daglig verksamhet och studiecirklar.”

I själva verket var det endast ett ställe där man kan ges möjlighet att stimulera sina sinnen. Det vill säga inte som jag fick uppfattningen av/ som de beskriver det på hemsidan.

“Ett upplevelsecentrum som består av 7 rum som på olika sätt är utformade att bidra och stimulera sinnesintryck inre välbefinnande och avslappning. Närhet, kommunikation och samspel skulle man kunna säga är deras grundpelare, vilket jag tyvärr inte tyckte mig upplevt så mycket av under mitt besök. Hade inte heller uppfattat att det först och främst krävdes att någon närstående som man känner sig trygg med ska ha gått ett intro (á 750 kr) plus att en kostnad per besök tillkommer. Summan varierade beroende på om man bor i eller utanför Uppsala kommun. 100 kr om man bor utanför respektive 50 kr för de som tillhör kommunen.  Lusthuset ligger på Vattholmavägen 86, åt Gamla Uppsalahållet till.

Med andra ord ganska “OFF”.

Kulturspanare Björn Bengtsson
Publicerad den 24 mars 2017