Fotoutställning på Galleri Uppsala 1810

“Oceaner av äventyr”

skeppsbild

Bilden är hämtad från Erjas blogg.1

Galleri Uppsala 1810 ligger på Svartbäcksgatan 21 i närheten av Linneträdgården. Det ligger så centralt att det inte är några problem att hitta dit då flertalet bussar stannar i närheten. Personligen tog jag stadsbuss nummer 11 och steg av vid Trädgårdsgatan.

Då större delen av lokalen var på en lägre nivå än gatan utanför underlättade det för mig att istället för en trappa hade det gjorts en sluttning i golvet.

Inne i galleriet var det ganska trångt, men samtidigt inte så mycket på golvet som bord eller staflin med foton eller dylikt.

Utställningen hölls av Erja Ödmark som hade gjort en världsomsegling tillsammans med sin man. Hon kunde berätta ingående om varje bild och vad de föreställde. Tack vare henne kunde jag få en så bra behållning av utställningen som möjligt. Belysningen som bestod av spotlights i taket var en ytterligare ett komplement till min positiva upplevelse. Vissa bilder hade jag svårt att se med blotta ögat, men då jag använde mobilens kamera kunde jag lättare få ett helhetsintryck av dem. De broschyrer som fanns berättade mer om utställningen och om konstnären själv. De bilder som visades hade en mängd olika motiv och teman, flertalet kom från hennes jordenruntresa. Det var allt från exotiska fåglar till stadsbor och höghus.

Ingen toalett fanns tillgänglig, istället hänvisades man till stadsbiblioteket dryga 100 meter bort. Jag fick ett intressant och givande besök samt möte med Erja. Ett roligt sammanträffande var att hon kom från Bohuslän, där vi har en sommarstuga och hon hade åkt förbi Fiskebäckskil där stugan ligger.

1: https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/149448/images/2011/ambika-kontakt_144