Jurassic Expo

Dinosaurieutställning i Uppsala

Nu finns chansen att se rekonstruerade dinosaurier i alla storlekar i en vandringsutställning här i Uppsala. De håller till på KAP-området vid Studenternas IP.

När man kommer in i tältet så sitter det en tjej i en biljettlucka. Där står bänkar om man vill sitta ner och fika. En dinosaurie sitter på en av bänkarna och vill äta tillsammans med dig. Där står en vagn med olika dinosaurier till salu.

Sen är det dags att gå in i det stora tältet. Där är mörkt. Man går till höger där står två stycken och viftar med svansen och vingarna. Bredvid dem ligger stora ägg som väntar på att kläckas. Sedan kommer man till en sandlåda där man kan leka forskare och försöka få fram en dinosaurie. Man får pensla försiktigt så inget blir förstört.

När jag stod och skrev kom en dinosaurie och nosade mig i nacken. Jag blev jätterädd. Det kom flera barn och ville klappa honom och fråga om honom.

Jag fortsatte min vandring och tittade bakom mig ifall han kom igen och då skulle jag vara beredd.

De hade flera olika. De hade dinosaurier som man kan åka på och som man kan rida på.

Jag frågade några barn om vad de tyckte. De tyckte det var jättekul. Farmor till några barn tyckte också att det var intressant.

 

De har också en hemsida som man kan gå in på:

http://jurassicexpo.com/information.shtml

De finns även på Facebook:

https://www.facebook.com/jurassicexpo

Om man tycker om dinosaurier kommer detta vara jättekul.

Går man en poängpromenad så får man en affisch.

Du får skynda dig för de håller bara på till sista juli, men de är sedan i Västerås 4-14 augusti och därefter Eskilstuna.

 

Susanne Alnesjö

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *